תאורה זה אחד מהאלמנטים החשובים ביותר והמשפיעים ביותר בעיצוב ברמה של “על זה ייפול ויקום דבר”.
לא פעם שמעתי בפגישות עם לקוחות את המשפט אין לי מספיק אור בבית וזה משגע אותי.
לא פעם נתקלתי בטעויות קריטיות בבחירת תאורה לחלל מרכזי או חדר שינה.
צריך להבין, כמות האור משפיע באופן ישיר על מצב הרוח שלנו ועל התחושות שנרגיש בזמן השהייה בבית ולא סתם, אנו חיים במדינה חמה אשר רמת האור בחוץ היא גבוהה ובמידה והתאורה בבית חשוכה זה מיד גורם לנו להרגיש תשישות ועייפות.
לא סתם כששעון הקיץ מתחלף לשעון החורף והשמש שוקעת מוקדם יחד איתה שוקע מצב הרוח שלנו, לכן חשוב להקפיד שגם בקיץ וגם בחורף הבית שלנו יהיה מואר ומזמין עם מידת האור המדוייקת עבורנו ולא, לא חייב להיכנס לשיפוץ גדול בשביל לשנות / להוסיף תאורה.
נתחיל בלבחון את החלל, גודלו ולמה הוא משמש, למשל בתכנון של תאורה בסלון ומטבח יש לקחת בחשבון כי אנו רוצים שתהיה לנו תאורה טכנית, כלומר תאורה שוטפת ומוארת באזורים שאנו עובדים בהם כמו המטבח אבל אנו גם רוצים שתהיה לנו תאורת אווירה לשעות בהם אנו רוצים לשבת ולהירגע ולא מעוניינים בתאורה חזקה ולפעמים אנו נבחר למקם גוף תאורה דווקא כדי להדגיש אזור מסוים או פריט מסוים כמו למשל פריט אומנות שהוא אלמנט חשוב בחלל לכן אנו נדאג לפזר גופי תאורה שונים בחלל, בחלק מהמקומות נבחר תאורה מרכזית מהתקרה אליה נוסיף גופי תאורה מהקיר במיקומים שונים.
ב-2 המקרים אנו נשים דגש כי סוג התאורה והסגנון העיצובי שלה יתכתב עם הקונספט העיצובי של כלל הבית על מנת לייצר הרמוניה עם יתר האלמנטים בחל.
